Uit woorden komen

Dat er een bepaalde manier van zeggen is die precíes de juiste is, qua betekenis, toon en context. Dat die perfecte uitdrukking jeukt in je hersenpannetje, maar dat je toch enorm hard moet werken om haar te pakken te krijgen. Dat je er dan toch net niet helemaal uitkomt – heb je dat ook wel eens?


Kun je nagaan wat een speechschrijver doormaakt. Die moet precies de juiste uitdrukking te pakken krijgen, maar dan voor een ander. Een speechschrijver werkt vanuit iemand anders’ brein. En als het dan lukt, dan gaat die ander met de eer strijken. Een goede speechschrijver vindt dat prima.


Lees alles over het werk van speechschrijvers in deze CNTXT. Ook nu weer brengen we trots een paar van onze klanten in beeld. Hun wereld is de wereld waarin wij vertoeven, en daarin geven we heel graag een inkijkje. Lees maar. Lees door over makelaars, vastgoed-Engels en de internationale markt waarop het Nederlandse vastgoed tegenwoordig staat.

En als je dan toch bezig bent, krijg je gelijk het antwoord op een vraag waar je dagelijks tegenaan loopt: is of zijn de media verantwoordelijk voor de stemming rond het Nederlands elftal?


Blader lekker door deze CNTXT! Geef hem door. Zowel VVD als D66 wil/willen dat. Lees maar. Go on, you know you want to!


Rob Doeve

Directeur Taalcentrum-VU